ضرورت هوش تجاری یا هوشمندی کسب و کار

تحلیل صحیح و سریع داده‌ها، تاثیر انکارناپذیری در عرصه رقابت سازمان ها چه در سطح داخلی و چه در عرصه بین‌المللی دارد. راهکارهای هوش تجاری و داشبورد مدیریتی پاسخی کارآمد و آزموده شده به این نیاز جدی هستند. این راهکارها انبوه اطلاعات سیستم‌های عملیاتی سازمان را در ساختاری تجمیعی، خلاصه شده، تحلیلی و مناسب برای نیازهای اطلاعاتی مدیران و تحلیل‌گران کسب و کار آماده می‌کنند تا گزارش‌گیری، ساخت نمایه های گرافیکی و امکانات تجزیه و تحلیل اطلاعات را در محیط کاربری ساده و کاربردی امکان‌پذیر کنند.

هوش تجاري (BI) ابزاري است که به شناسایی هوشمندانه داده هاي اطلاعاتی، تجمیع آنها و تحلیل چند بعدي داده ها که از منابع مختلف به دست آمده می پردازد و نیازهاي اطلاعاتی سازمانها را به شکل مناسب پاسخ داده و مدیران را در امر تصمیم گیري یاري و پشتیبانی مینماید. در واقع هوش تجاري در بانکها سیستمی است که اطلاعات مورد نیاز مدیران را در حداقل زمان ممکن و به صورتی اثربخش، سازماندهی کرده و ضمن یکپارچه سازي داده، امکان کنترل و ردگیري فرآیندهاي کلیدي را براي مدیران فراهم می آورد، به عبارت دیگر هوش تجاري باعث می شود تا بانک ها هوشمندانه تر عمل نمایند. به این ترتیب، شرکت ها با استفاده از سیستم های هوش تجاری اقدام به تشخیص رویدادهای مهم و بررسی روندهای کسب و کار مخصوصا در زمان ایجاد تغییر در سناریو ها ی سازمانی می پردازند. اگر سازمان شما از مفاهیم و آموزش های مربوط به هوش تجاری به طور موثر استفاده نماید، می توانید تاثیرات مثبت در بهبود نتایج حاصل از تصمیم گیری های صحیح را در سازمان خود ببینید.

برخی افراد بر این باورند که سیستم های گزارش دهی و یا هر نوع سامانه نوظهور در یک سازمان صرفا جهت استفاده مدیران ارشد سازمان تهیه می شود. واقعیت این است که مدیران ارشد سازمان از سیستم ها ی هوش تجاری جهت اتخاذ تصمیم های لازم در سازمان استفاده می کنند. در حقیقت می توان گفت که امروزه سیستم های هوش تجاری جزو ملزومات مدیریت یک سازمان نمی باشد، بلکه سهولت انجام وظایف مدیریت در سازمان را به همراه خواهند داشت. اما از سویی دیگر با توجه به گسترش حجم داده ها در سازمان (حتی سازمان های کوچک) می توان گفت مدیریت و هدایت یک سازمان بدون استفاده از سیستم های هوش تجاری کاری بسیار پیچیده و دشوار می باشد.

واقعیت امر این است که با توجه به فهم قابلیت های این سامانه، نفوذ آن در لایه های پایینی سازمان نیز بسیار مشهود است. یکی از وظایف کارشناسان و یا کارمندان یک سازمان تهیه گزارش های مورد نیاز مدیریت در زمانی کوتاه با قابلیت اطمینان بسیار بالا می باشد. یکی از کاربردهای سیستم های هوش تجاری ارائه گزارش یا همان Reporting می باشد به نحوی که گاها این دو مفهوم که از نظر بسیاری از متخصصان دو مفهوم کاملا متفاوت می باشد، مترادف هم در نظر گرفته می شوند (مخصوصا در لایه های پایینی سازمان).

زمانی می توان پیاده سازی سیستم هوش تجاری را یک پیاده سازی موفق دانست که نفوذ آن در لایه های پایینی سازمان کاملا مشهود و قابل توجه باشد. اینکه کارمندان سازمان هر روز به میزان بسیار زیادی از این سامانه استفاده کنند و جهت دریافت گزارشات و اطلاعات مورد نیاز خود بدون مراجعه به سامانه های معمول سازمان صرفا از سامانه هوش تجاری استفاده کنند می تواند نشانه ای واضح و قوی در پیاده سازی موفق سامانه در سازمان باشد.

کسب اطمینان کارمندان و کارشناسان در سازمان ها مقداری دشوار تر از کسب رضایت مدیران ارشد سازمان می باشد. همیشه در هنگام پیاده سازی یک سیستم در سازمان بیشترین مقاومت از سوی کارکنان و کارمندان عادی سازمان دیده می شود. به همان اندازه که جلب اعتماد این بخش از سازمان بسیار مشکل است، بدبین نمودن آنها نسبت به یک سامانه که مدت ها در سازمان مورد استفاده قرار گرفته نیز دشوار می باشد. در حقیقت می توان گفت که این عدم اطمینان به سامانه جدید در پی همان اعتماد بیش از حد به سامانه قدیمی تر می باشد.

یک پیاده سازی موفق زمانی محقق خواهد شد که سیستم، مورد استفاده و حمایت مدیران قرار گیرد و لایه های پایینی سازمان نیز بدون استفاده از آن دچار مشکل شوند. بنابراین سیستم هوش تجاری در صورت پیاده سازی صحیح نه تنها مورد استفاده مدیران ارشد قرار می گیرد، بلکه می تواند به عنوان یک ابزار حیاتی و غیر قابل حذف در لایه های پایینی سازمان نیز مد نظر قرار گیرد.

در ادامه به بیان برخی از دلایل لزوم سرمایه گذاری بر روی سیستم های هوش تجاری در سازمان ها خواهیم پرداخت.

  • کسب بینشی صحیح از رفتار مصرف کننده

یکی از مزایای اصلی سرمایه گذاری در نرم افزارهای هوش تجاری و یا افزایش مهارت پرسنل در علوم هوش تجاری افزایش قابلیت تجزیه و تحلیل نوع رفتار مشتریان در زمان خرید می باشد. با استفاده از این تحلیل ها می توانید متوجه شوید که مشتریان شما بیشتر از چه گروه کالا هایی خرید خود را انجام می دهند و در نتیجه می توانید تمرکز و سرمایه سازمان خود را به سمت علاقه مندی های مشتریان خود هدایت نمایید تا از صرف هزینه های بی مورد و غیر سود ده جلوگری نمایید.

  • بهبود مشاهدات

اگر به دنبال بهبود روش های کنترلی بر روی فرآیند های سازمانی خود هستید، ناگذیر به سرمایه گذاری بر روی یک سیستم هوش تجاری مناسب خواهید بود. سیستم های هوش تجاری قابلیت مشهود نمودن مشکلات و در نتیجه کمک به اتخاذ تصمیم های مناسب و به موقع در جهت رفع مشکلات سازمان را دارند. بررسی این اطلاعات در حالت معمول نیاز به تهیه چند صد برگه گزارش کاغذی و صرف زمانی زیاد جهت بررسی و نتیجه گیری از روی آنها خواهد داشت، در حالی که با استفاده از سیستم های هوش تجاری می توان به میزان بسیار زیادی در صرف هزینه و انرژی جهت استخراج اطلاعات از گزارش ها صرفه جویی نمود.

  • تبدیل داده ها به اطلاعاتی با قابلیت اقدام

سیستم های هوش تجاری ابزار تحلیلی هستند که می توانند دید مناسب جهت اتخاذ استراتژی مناسب برای سازمان در اختیار مدیران قرار دهند. دلیل این قابلیت در سیستم های هوش تجاری، شناسایی روند ها و الگو های رفتاری در سازمان می باشد که با استفاده از این ابزارها می توان ارتباط میان داده های مختلف سازمان که حتی به ظاهر هیچ گونه ارتباطی با هم ندارند را کشف نمود و حتی به اشکالات و پیامدهای ادامه روند فعلی سازمان نیز پی برد.

  • افزایش بهره وری

یکی از دلایل مهم در نیاز به سرمایه گذاری بر روی سیستم های هوش تجاری در سازمان ها امکان افزایش بهره وری در سازمان با استفاده از این ابزارها می باشد. با استفاده از ابزارهای هوش تجاری می توانید اطلاعات مربوط به دپارتمان های مختلف سازمان را در کنار هم داشته باشید که این امر در امکان شناسایی مشکلات و اخذ تصمیم مناسب در جهت رفع مشکلات تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت و در نهایت امکان افزایش بهره وری در سازمان را برای شما به همراه خواهد داشت.

شرکت نرم افزاری سورا آیریا مهر (سآمکو) با هدف تداوم، توسعه و پیاده سازی پژوهش‌های ارزنده آکادمیک اساتید هیأت علمی در قالب یک مجموعه پیشرو در تکنولوژی نرم افزار و هوش مصنوعی شکل گرفته است. با توجه به این که حجم داده های بانک های اطلاعاتی و همچنین منابع اطلاعاتی تحت وب سازمان های مختلف به طور فزاینده ای درحال تزاید و ارزشمندتر شدن هستند، و ازطرفی لزوم افزایش سرعت و دقت تحلیل داده ها، نیاز به اتوماتیک شدن کشف دانش را بیش از پیش توجیه میکند. لذا سآمکو سعی دارد برخلاف روش مرسوم اکثر شرکت های ایرانی که صرفا مصرف کننده تکنولوژی وارداتی هستند، با اتکا به نوآوری و پژوهش، حد الامکان پاسخگوی نیازهای سازمان ها ونهاد های معتبر با چشم انداز موفقیت همه جانبه باشد.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
0 نظرات

No Comment.